职称英语等级考试 职称英语考试技巧和方法( 七 )


1. Which of the following may cause/lead to ... according to the passage? 2. Sb. is asked/advised to do sth. Because ________.3. The aim of... is/was ______.4. The best solution for ... seems to be ________5. is specifically mentioned in paragraph ... as an example of _______.6. The author argues that a teacher\'s chief concern should be ________7. According to the passage/author, people differ in their opinions about .8. … encourages the use of sth. so that _______9. According to the passage the new device proved to be _________10. Which of the following best characterizes the main feature of... ?
例1Do you find getting up in the morning so difficult that it\'s painful? This might be called laziness, but Dr. Kleitman has a new explanation. He has proved that everyone has a daily energy cycle.During the hours when you labor through your work you may say that you\'re "hot". That\'s true. The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak. For some people the peak comes during the forenoon. For others it comes in the afternoon or evening. No one has discovered why this is so, but it leads to such familiar monologues as: "Get up, John! You\'ll be late for work again!" The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening. Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean, and which cycle each member of the family has.You can\'t change your energy cycle, but you can learn to make your life fit it better. Habit can help, Dr. Kleitman believes. Maybe you\'re sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway. Counteract your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to.If your energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day, rise before your usual hour. This won\'t change your cycle, but you\'ll get up steam and work better at your low point.Get off to a slow start which saves your energy. Get up with a leisurely yawn and stretch. Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor. Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before. Whenever possible, do routine work in the afternoon and save tasks requiring more energy or concentration for your sharper hours.1. If a person finds getting up early a problem, most probablyA. he is a lazy personB. he refuses to follow his own energy cycle C. he is not sure when his energy is lowD. he is at his peak in the afternoon or evening 本题在形式上是一个条件句,但实质上是要读者搞清楚人们能否早起同什么有关 。也就是说,本题要求找到文章的第一句(Do you find getting up in the morning so difficult that it\'s painful?)和其他有关句子的联系 。文章的第二句说,"有人可能会把这说成是懒散,但 Kleitman博士却另有解释 。" 因此选项A显然不对 。再根据文章第二段中John的自言自语,以及紧接着的解释:John is at his temperature-and-energy peak in the evening.依此推理,不能早起,则很可能和这个人的能量周期有关 。因此选项D应是正确答案 。
2. Which of the following may lead to family quarrels according to the passage? A. Unawareness of energy cycles.B. Familiar monologues.C. A change in a family member\'s energy cycle.D. Attempts to control the energy cycles of other family members. 本题的关键是看懂文章第二段的最后一句(即:"Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean,and which cycle each member of the family has."),同时联系本段的第四旬和第五旬(即:"For some people the peak comes during the forenoon.For others it comes in the afternoon or evenin9.")的意思 。该旬的直接意思是"如果丈夫和妻子能明白能量周期是怎么回事,以及家庭每个成员有什么样的周期,很多家庭争吵就会停止 。"也就是说,家庭争吵的发生是因为丈夫和妻子不了解能量周期是怎么回事,更谈不上了解每个家庭成员有什么样的能量周期了 。因此A项:Unawareness of energy cycles(不知道能量周期)应是正确答案 。


特别声明:本站内容均来自网友提供或互联网,仅供参考,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。